Obuka neplivača

Obuka neplivača jedna je od osnovnih delatnosti kluba Mornar. Značaj pravilnog sprovođenja obuke ogleda se u činjenici da su polaznici koji prođu kvalitetnu i pravilnu školu za neplivače osposobljeni da primene znanje i veštine naučene tokom obuke, neophodne za bezbedan boravak u vodi bilo da je on u svrhu sporta i rekreacije, terapije i rehabilitacije ili je u pitanju neka vanredna situacija poput slučajnog pada u vodu, spašavanja i pružanja pomoći i sl.

Tokom pohađanja kurseva za neplivače, kod polaznika se stvaraju pozitivne navike koje se kasnije mogu primeniti i u svakodnevnom životnom stilu kroz rekreaciju, opuštanje i održavanje zdravlja celog organizma.

Prilikom plivanja angažuje se maksimalan broj mišića ljudskog tela – najveći broj mišića u odnosu na bilo koji drugi sport. Kod dece svih uzrasta ove vežbe ujedno i podržavaju pravilan rast i razvoj i utiču na formiranje stabilnih i uravnoteženih karaktera. Vežbe koje se svakodnevno ponavljaju takođe su odlična priprema dece za mnogo kompleksnije motoričke i mentalne zadatke.

Principi koje primenjujemo u obuci neplivača su univerzalni i kao takvi daju rezultate koji su prepoznatljivi u svim drugim kvalitetnim sistemima tako da je transfer stečenih znanja i veština jasan i pouzdan.

Proverite naš raspored treninga i kontaktirajte nas za sve dodatne informacije.